A maszkviselés mindannyiunk érdeke! - Svábhegyi Gyógyintézet

A maszkviselés mindannyiunk érdeke!

A koronavírus-járvány második hulláma jegyében telik az ősz eleje. A tavaszi összefogással és tudatos védekezéssel sikerült átvészelni a járvány első hullámát, most sem szabad lankadnia a figyelmünknek! Ezekkel az infografikákkal mutatjuk meg, hogyan segít a maszkviselés a járvány terjedésének csökkentésében és hogyan kell helyesen használni a maszkokat.

Bár a maszkviselés elsősorban nem arra szolgál, hogy magunkat megvédjük a fertőzéstől, a járvány terjedését azonban segít csökkenteni. A koronavírus ugyanis tünetek nélkül is fertőzhet, így anélkül lehet valaki beteg, hogy tudna róla. A maszkviselésnek tehát a terjedés csökkentésében van jelentősége.

Sajnos sokan nem megfelelően hordják az arcmaszkot: orr alá húzva, esetleg áll alatt viselik. Infografikánkon összefoglaltuk a helyes maszkviselés szabályait, amelynek lényege, hogy a maszk felvétele és levétele előtt alaposan mossunk kezet, a maszk minden esetben fedje az orrot és a szájat, a feltett maszkot ne piszkáljuk, az eldobható maszkokat levétel után dobjuk ki, a textil maszkot pedig 60 fokon mossuk ki. Fontos az is, hogy egy maszkot csak egyszer viseljünk.

Ne felejtsük el, ha zárt közösségi helyen tartózkodunk, tömegközlekedési eszközön utazunk, minden esetben kötelező a maszk viselése, és lehetőség szerint a másfél méteres távolság megtartása. Használjuk helyesen a maszkot – ez mindannyiunk érdeke!

Telefonszámunk: +36 1 44 33 200

Doktor24-Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH