Akció! Szemészeti szűrés gyermekeknek

OptoKid Gyermekszemészeti Centrumunkban március 6 -7 – 8 –án, délután 16.00-19.00 óra között rendkívüli szemészeti akció keretében hirdetjük meg 1 -8 éves korú gyermekek szűrését.

A gyermekszemész a szűrésen azt nézi, hogy a gyermek megfelelően lát –e közelre és távolra, rendben kialakult-e a mélységlátása, van-e kancsalsága, szemmozgás zavara, vagy korrigálni kell valamilyen eltérést.

Miért fontos minél kisebb korban a gyermekszemészeti vizsgálat?

A fénytörési vagy egyéb gondok korrigálása egészen kicsi korban elkezdve gyakorlatilag elébe megy a későbbi életkorban biztosan észrevehető, esetleg maradandó szemproblémáknak, mint például a tompalátás.

Nem mindig derül ki a gyermek pici korában – csecsemőkorban vagy 2-3 éves kora között -, hogy probléma lehet az éleslátással. Egészen kicsi vagy akár óvodás korban ugyanis a gyermek még nem feltétlen használja koncentráltan közeli munkára a szemét, vagyis igen ritkán erőlteti túl. Ugyanakkor a gyermekeknek nincs összehasonlítási alapjuk arra, hogyan is kellene élesen látniuk. Azonban nagyon rugalmas a szemük, így a fénytörési hibájuknak egy részét képesek kompenzálni, így a gond rejtve marad. Az úgynevezett fénytörési hibák, illetve azoknak egy része veleszületett látási problémák, már csecsemőkorban megállapíthatóak. Ezért nem mindegy hogy megfelelő időben eljut-e a kisgyermek gyermekszemészhez. Ha lehet, az első szűrést érdemes minél korábban (akár 4 hónapos korban) elvégezni, különösen, ha a gyermeknek egyik vagy akár mindkét szülője szemüveges.

A veleszületett fénytörési hibák tulajdonságai miatt a gyermek tehát nem is érzékeli, hogy jól lát, vagy nem. A szülő, vagy az iskolában a pedagógus csak az eredményekben vagy a menet közben megjelenő különböző panaszok kapcsán gyaníthatja, hogy, a gyermeknek szemészeti problémája lehet. Ilyen jelek lehetnek, ha a gyermek nem tud a vonal közé írni, 5 perc után elfárad, ha közeli szemmunkát végez, fáradékonyabb lesz, mint az átlag, elmosódnak a betűk, fáj a feje a szeme körül és homloktájon. Gyakran gond az is, hogy a gyerek nem panaszkodik arra, hogy nem lát jól, a pedagógus vagy a szülő csak egy nyugtalan, állandóan nyüzsgő – mozgó gyereket lát, aki egyszerűen nem találja a helyét.  Sokszor rejlenek ennek a hátterében is fénytörési hibák.

A márciusi akciós szűrés ára: 5000 Ft.

A szűrés eredményét szülők részletes tájékoztatóval kiegészített orvosi leleten kapják meg. Előfordulhat, hogy a gyermekszemész szakorvos az eredmény alapján szemészeti vizsgálatot javasol a gyermek számára. Ebben az esetben a vizsgálat külön időpontban, előre egyeztetett rendelési időben történik. A vizsgálat árába természetesen beleszámít a szűrésért kifizetett összeg, vagyis annyival kevesebbet kell fizetni a vizsgálat végén. http://optokid.hu/arak/

A később elvégzendő speciális, gyermekszemészeti vizsgálat minden fénytörési hibát felderít. A megfelelő időben felírt szemüveg azzal gyógyítja a hibát, hogy a szemnek jó látást biztosít, erőlködés nélkül. Így a tanulás és minden egyéb szemmunka egyszerűbbé és panaszmentessé válik. http://optokid.hu/specialis-egyedi-beallitasu-szemuvegek-keszitese/

További cikk ebben a témában: http://optokid.hu/akcio-szemeszeti-szures-gyermekeknek-marciusban-kedvezmenyesen/

IDŐPONT EGYEZTETÉS RENDELÉSEINKRE: +36 1 44 33 200

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is az alábbi linken:
https://svabhegy.eu/regisztracio-bejelentkezes-idopont-foglalashoz/

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH