Allergia – ne legyen váratlan! - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Allergia – ne legyen váratlan!

Gondoljunk arra, hogy a tavaszi allergia szezont akkor lesz könnyebb, ha már márciusban készülünk rá! Májusban már gyakran csak a „tűzoltás” az akut tünetek csökkentése segít – azonban csak ideiglenesen! Szeretettel várjuk allergológiai rendeléseinken, Önt és gyermekét egyaránt.

Felkészülten várjuk a pollenszezont!

Rendelőnkben legmodernebb allergia diagnosztikai és kezelési módszereket alkalmazzuk! A molekuláris, vagy komponens alapú diagnosztikát az előzetes bőrteszt vagy a vérből végzett specifikus, allergiás típusú immoglobulin (IgE) vizsgálat pozitivitása esetén alkalmazzuk. Így az allergia meghatározása pontosabb, a kezelés pedig célzottabbá válhat. Az utóbbi években a légúti allergia esetében előtérbe került a rendszeres orvosi ellenőrzés és irányítás mellett, otthon is végezhető immunterápia.

Az allergia hagyományos gyógyszeres kezelése, mely antihisztaminokkal és főként helyileg alkalmazható szteroidokkal történik, ma már inkább tüneti kezelésnek tekinthető, amely az allergia hátterében zajló gyulladásos folyamatokat ugyan csökkenti, de az okát nem szünteti meg. Ha a kezelés abbamarad, a tünetek mindig kiújulnak. Az immunterápia ezzel szemben befolyásolja az allergia alapmechanizmusát és valódi gyógyulást eredményezhet. Az immunterápia megtanítja az immunrendszert másként reagálni egy adott allergiát okozó anyagra (allergénre), elfogadást, toleranciát alakít ki.

A megfelelő tolerancia kialakulásához időre van szükség, ezért egyrészt néhány hónappal a tavaszi virágzás előtt el kell kezdeni az immunterápiát, másrészt legalább három egymást követő évben meg kell azt ismételni.

 A pollenallergia tipikus tünetei lehetnek: vizes orrfolyás, orrdugulás, köhögés, nehézlégzés, illetve orr- és szemviszketés, szemváladékozás, hasfájás, hasmenés. A kellemetlen tüneteket a gyulladásos sejtekből felszabaduló hisztamin okozza. A szervezet allergiás készsége esetén a vérben keringő, úgynevezett IgE (Immoglobulin E – ellenanyag) molekulák bizonyos sejtekhez kapcsolódva szabadítják fel a hisztamint, amely az egyik legfontosabb, az említett gyulladásos reakciót kiváltó agresszív vegyület.

Azonban legyen bármilyen allergia, intézetünkben a legmodernebb diagnosztikát és korszerű, egyénre szabott megoldást ajánlunk.

IDŐPONT EGYEZTETÉS RENDELÉSEINKRE: +36 1 44 33 200

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is az alábbi linken:
https://svabhegy.eu/regisztracio-bejelentkezes-idopont-foglalashoz/

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH