Asztma? Hörghurut? Tüdőgyulladás? – mikor menjünk gyermektüdőgyógyászhoz? - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Asztma? Hörghurut? Tüdőgyulladás? – mikor menjünk gyermektüdőgyógyászhoz?

Honnan tudhatjuk mi, szülők, hogy a gyermek száraz, vagy hurutos köhögése, nehézlégzése, légszomja, sípoló légzése, időnként jelentkező fulladása, kruppos köhögése, lázzal járó betegsége mikor kíván rendszeres orvosi kontrollt, több figyelmet, alaposabb kivizsgálást?

Intézetünk gyermektüdőgyógyász szakorvosai minden esetben, de leginkább akkor segítenek, amikor a légúti tünetek elhúzódóak, visszatérnek.

Ilyenkor télen, a vírusok, baktériumok könnyen terjednek az óvodai, iskolai közösségekben. S bár az idei januári hideg a vírusok terjedését kicsit visszafoghatja, azonban megszokottnál keményebb hideg a meghűléses, köhögős állapotokat könnyebben előidézheti. Amikor a hörghurut, a tüdőgyulladás ismétlődik vagy elhúzódik, illetve az asztmára jellemző sípoló légzés, illetve légzési nehezítettség jelentkezik, javasolt, hogy gyermektüdőgyógyász szakorvos is vizsgálja meg a gyermeket.  Az egyre súlyosabb formában jelentkező, visszatérő alsó légúti betegségek mindenképpen rendszeres szakorvosi kivizsgálást és kezelést igényelnek. Sok esetben a tüdőgyógyászati betegségeken túlmenően egyéb, a légzőrendszer krónikus megbetegedését előidéző gégészeti, gasztroenterológiai, immunológiai ok is meghúzódhat a panaszok hátterében. A pontos diagnózis érdekében, a gyermekpulmonológus szakorvosoknak ezekben az esetekben módjukban áll az intézeten belül megtalálható társszakmák szakorvosaival konzultálni a gyermek állapotáról.

Szeretettel, gondoskodással, figyelemmel várjuk a gyermekeket!

www.svabhegy.eu
www.gyermektudogyogyaszat.hu;
http://gyermektudogyogyaszat.hu/orvosaink/

IDŐPONT EGYEZTETÉS RENDELÉSEINKRE: +36 1 44 33 200

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is az alábbi linken:
https://svabhegy.eu/oep/regisztracio-bejelentkezes-idopont-foglalashoz/

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH