Augusztus, a szemészeti vizsgálat hónapja az iskolakezdés előtt

Ha valamelyik szülő szemüveges, egy okkal több, hogy akár már néhány hónaposan lássa a babát a gyermekszemész. A látásfejlődésben a 0-6 éves kor a leginkább meghatározó, ezért a gyermekkori szemelváltozások jelentős részének kezelését ekkor javasolt elkezdeni a sikeres folytatáshoz. Ha nem ismerünk fel időben bizonyos eltéréseket (pl. tompalátás), akkor azok idősebb korban már nem gyógyíthatók. Ezért is lehet jelentősége az iskolakezdés előtti szemészeti vizsgálatnak, amely javasolt szűrés, s egyben a legfontosabb lépés a sikeres iskolaévek elkezdéséhez. Az éleslátás önbizalmat, kedvet, biztonságot ad a gyermeknek a tanuláshoz és a mozgáshoz.

Hogyan segíthetünk a gyermekünknek a leghatékonyabban az iskolakezdés előtt? A legfontosabb, hogy elvigyük gyermekszemészhez! Akkor is, ha nincs semmilyen panasza a gyermeknek. Azonban nemcsak 6 éves korban javasolt a szemészeti vizsgálat iskolakezdés előtt, hanem minden korosztálynak. A rejtett kancsalság, a fénytörési, vagy dioptriahibák korrigálása  minden életkorban lényeges, hiszen a gyermek tanulmányait, figyelmét, koncentráló képességét befolyásolja, hogy a környezetében észlelt ingereket, információkat, amelyek a szemen keresztül érkeznek meg, megfelelően képes-e befogadni. Az éleslátás tehát szükséges a megfelelő iskolai előmenetelhez. Fontos, hogy tudjuk, a gyermek nem szól, ha a látása nem tökéletes, hiszen nem érzékeli a különbséget. A nem élesen érzékelt tárgyak látványa a gyermek számára természetes jelenségként, nem gondként jelenik meg. A szülő gyakran csak azt veszi észre, hogy a gyermeke fáradékony, esetleg túl sokat mozog, vagy épp ellenkezőleg, inkább helyhez kötötten játszik. Számára ugyanis az a biztonság. Mindegyik jelre oda kell figyelni.

Gyermekszemészeink már újszülött kortól, nagy tapasztalattal, speciális ismeretekkel, szeretettel várják a gyermekeket augusztusban is a vizsgálatokon.

Érdemes kihasználni a testvérkedvezményt!

Időpont foglalása a linkre kattintva, egyszerűen, gyorsan:

http://optokid.hu/rendelesre-jelentkezes/

ILLETVE TELEFONOS IDŐPONT EGYEZTETÉS RENDELÉSEINKRE:

+36 1 44 33 200

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH