Az asztma kezelése - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Az asztma kezelése

Az asztma karbantartható, bár kellemetlen. Ha a hörgőrendszer nyálkahártyáján krónikus gyulladás zajlik, sípoló, nehezített a légzés, kínzó, nem szűnő a köhögés.Ha a hörgőrendszer nyálkahártyáján krónikus gyulladás zajlik, sípoló, nehezített a légzés, kínzó, nem szűnő a köhögés.

Az asztma kezelése

Az asztma kezelése és gondozása összetett feladat. Egyrészt az aktuálisan fennálló tünetek, panaszok megszüntetésére, másrészt a krónikusan fennálló hörgőgyulladás csökkentésére irányul. Akut esetben a hörgők görcsét oldó hörgőtágító kezelés szükséges. Az úgynevezett rohamoldó szerekkel az esetleges asztmás roham azonnal mérsékelhető, akár meg is szüntethető. Az asztma hosszabbtávú kezelése a háttérben zajló krónikus gyulladás csökkentését jelenti, ez az úgynevezett fenntartó, folyamatos, asztma megelőző terápia. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek részben szájon át alkalmazott készítmények, részben inhalációs terápiák. Az inhalációs terápiák során, a hatóanyagokat különböző, otthon is használható inhalációs segédeszközök segítségével juttatjuk a tüdőbe. Ezen eszközök használatát a szülőknek, nagyobb gyermekeknek a terápia beállításakor asszisztenseink megtanítják, a kontrollvizsgálatok során pedig minden esetben ellenőrzik azok helyes használatát. Szükség esetén korrigálják a hibákat, mert az előírt gyógyszerek csak helyesen alkalmazva jutnak be a tüdőbe, és lehetnek hatékonyak.

Az asztmás gyerekek kétharmadánál allergiás reakciók is fennállnak, ezért ezekben az esetekben a kezelést ki kell egészíteni antihisztamint tartalmazó gyógyszerekkel vagy az allergiás orr- és szemtüneteket (belinkelés) csökkentő, helyileg ható orrspray-k, szemcseppek alkalmazásával.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Tüdőgyógyász szakorvosaink

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT TÜDŐGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATRA MOST!

[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme
Previous
Next
powered by FormCraft
Online bejelentkezés
[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
Elérhetőségeink
  • Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
  • Telefon: +36 1 44 33 200
  • Fax: +36 1 395 8363 
  • Email: gondoskodas@svabhegy.eu
Kövessen bennünket!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[]
1 Step 1
Az ön neve
Irányítószámayour full name

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH