Benne vagyunk a pollenszezonban!

A nyári pollenallergia közepén vagyunk! A hirtelen érkezett szokatlanul meleg júniusi idő, különösen nagy meleggel járó nyarat vetít előre. Ez a levegőben található pollenkoncentrációt is meghatározza majd. Az allergia hagyományos gyógyszeres kezelése, mely antihisztaminokkal és főként helyileg alkalmazható gyulladáscsökkentő orrspray-kkel, szemcseppekkel történik, ma már inkább tüneti kezelésnek tekinthető, amely az allergia hátterében zajló gyulladásos folyamatokat ugyan csökkenti, de az okát nem szünteti meg. Ha a kezelés abbamarad, a tünetek rendszerint kiújulnak.

Modern diagnosztika – célzottabb kezelés

Rendelőnkben a legmodernebb allergia diagnosztikai és kezelési módszerek állnak betegeink rendelkezésére! A molekuláris, vagy komponens alapú allergia diagnosztikát az előzetes bőrteszt vagy a vérből végzett specifikus, allergiás típusú immoglobulin (IgE) vizsgálatok pozitivitása esetén alkalmazzuk. Így az allergia meghatározása pontosabbá, a kezelés pedig célzottabbá válhat. Az utóbbi években a légúti allergia esetében előtérbe került a rendszeres orvosi ellenőrzés és irányítás mellett, otthon is végezhető immunterápia. Ez a kezelés befolyásolja az allergia alapmechanizmusát és valódi gyógyulást eredményezhet. Az immunterápia megtanítja az immunrendszert másként reagálni egy adott allergiát okozó anyagra (allergénre), elfogadást, toleranciát alakít ki a szervezetben.

A megfelelő tolerancia kialakulásához azonban időre van szükség, ezért optimális esetben néhány hónappal az aktuális pollenszezon előtt érdemes megkezdeni az immunterápiát, amelyet javasolt legalább három egymást követő évben megismételni a kívánt tünetmentes, vagy ahhoz közeli állapot elérésért.

Allergia: tünetek, okok

A pollenallergia például parlagfű, fekete üröm, pázsitfű allergia tipikus tünetei lehetnek: vizes orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, szemviszketés, szemváladékozás, szemvörösség, köhögés, nehézlégzés. A kellemetlen tüneteket a gyulladásos sejtekből felszabaduló hisztamin okozza. A szervezet allergiás készsége esetén a vérben keringő, úgynevezett IgE (Immoglobulin E – ellenanyag) molekulák bizonyos sejtekhez kapcsolódva szabadítják fel a hisztamint, amely az egyik legfontosabb, az említett gyulladásos reakciót kiváltó agresszív vegyület. Az allergiás szem- és orrtünetek mellett asztma kialakulására is nagyobb az esély, ezért a kivizsgálás során nagyon fontos az asztma tüneteinek felmérése, illetve kezelése.

Azonban legyen bármilyen típusú az allergia, intézetünkben a legmodernebb diagnosztikát és korszerű, egyénre szabott megoldást ajánlunk.

http://allergia.svabhegy.eu/

IDŐPONT EGYEZTETÉS RENDELÉSEINKRE: +36 1 44 33 200

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is az alábbi linken:
https://svabhegy.eu/regisztracio-bejelentkezes-idopont-foglalashoz/

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH