Bőrpróba - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Bőrpróba

allergologia-nagy

Bőrpróba

A megtisztított, szárazra törtölt alkar bőrére különböző allergének kivonatát tartalmazó oldatból kis cseppeket helyezünk fel, a kontrollként szolgáló oldatokkal együtt. Az allergén kivonatot speciális kis eszközzel a bőr rétegei közé juttatjuk, majd 20 perc elteltével a bőrön leolvashatóvá válik az eredmény. A keletkező duzzanat és bőrpír megmutatja, hogy melyik allergén játszhat szerepet az allergiás tünetek fenntartásában.

A bőrteszt már 3 éves kor alatt is elvégezhető, de a bőrreakció értékelhetősége ebben az életkorban nem mindig egyértelmű. 3 éves kor elmúltával a bőrteszt már jól alkalmazható diagnosztikus vizsgálat. Amennyiben a bőrteszten nem látszik pozitív reakció, és a panaszok mégis allergiás eredetre utalnak, akkor az allergológus javasolja vérvizsgálat elvégzését is.

Vérvétel (specifikus IgE vizsgálat)

A vérteszt során, az általános gyakorlatban úgynevezett össz IgE (Immonglobulin E), és specifikus IgE ellenanyag szinteket mérünk. Ezeknek a fehérjéknek a mennyisége allergia esetén megemelkedik. Használhatjuk mind étel, mind légúti allergia gyanúja esetén.

3 éves kor alatt indokolt esetben fontos lehet a specifikus IgE vizsgálat elvégzése, mert a bőrteszt nem ad minden esetben értékelhető eredményt.

Allergológus szakorvosaink

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT ALLERGOLÓGIAI VIZSGÁLATRA MOST!

[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme
Previous
Next
powered by FormCraft

Online bejelentkezés
[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
Elérhetőségeink
  • Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
  • Telefon: +36 1 44 33 200
  • Fax: +36 1 395 8363 
  • Email: gondoskodas@svabhegy.eu
Kövessen bennünket!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[]
1 Step 1
Az ön neve
Irányítószámayour full name

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH