dr. Asbóth Dorottya gyermekbőrgyógyász - Svábhegyi Gyógyintézet

dr. Asbóth Dorottya

dr.asboth
MAGÁNRENDELÉSI IDEJE

  • 08.00 - 12.00

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

  • kényelmesen, várakozás nélkül
  • bármikor, akár hétvégén is
  • orvosa rendeléseit hetekre előre láthatja
  • leleteit visszamenőleg is megtekintheti
  • időpontfoglalását saját maga is változtathatja
  • emlékeztető e-mail a foglalt időpont előtt
  • érkezéskor a bejelentkezés csupán egy perc

dr. Asbóth Dorottya

Bőrgyógyász főorvos
Dermatoszkópos vizsgálatok: festékes anyajegyek gyermekkori szűrése, veleszületett anyajegyes gyermekek gondozása. Virális, bakteriális, gomba, parazita fertőzések, újszülöttkori bőrbetegségek, allergológiai, immunológiai betegségek bőrtüneteinek felismerése, osztályozása, gyulladásos kórképek, ekcéma, tinédzserkori bőrpanaszok diagnosztizálása, kezelése.

Több mint 25 éves bőrgyógyász szakorvosi és 22 év gyermekkórházi tapasztalattal rendel. Nagy gyakorlatra tett szert kisebb sebészeti beavatkozásokban (szemölcsök, egyéb bőrnövedékek eltávolítása). Több mint 15 éve magánellátás keretében is diagnosztizál, kezel, gyógyít, többnyire gyermekbőrgyógyászati eseteket.

Speciális ismereteket szerzett a festékes anyajegyek gyermekkori szűrése, vizsgálata, dermatoszkópos követése, dokumentációja, a nagyméretű veleszületett anyajegyes gyermekek gondozása és plasztikai sebészeti konzultációjának menedzselése terén.

Bőrtünetek, amelyeket több mint két évtizedes tapasztalattal orvosol:

Akut betegségek esetén annak gyakorlott, kíméletes ellátását, a kezelések betanítását végzi. Idült betegségek esetén orvosi munkájának része a kezelési terv felállítása. Így a gyermekek részére könnyen elsajátítható, és a hétköznapjaikba jól beilleszthető, otthon tennivalók vezetése, folyamatos figyelemmel kísérése, gondozása, a gyermek illetve a szülők ellátása tanácsokkal.

A szűrővizsgálatok során végez dermatoszkópos vizsgálatokat (fotódokumentációval), a beteg állapotától függően, szükség esetén társszakmákkal konzultál a tervezett megoldások optimális kiválasztásáról.

VÉGZETTSÉG

1978-1984
Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Budapest,
Általános Orvostudományi Kar

1984-1992  
Bőrgyógyászati szakvizsga (Haynal Imre Orvostovábbképző Egyetem, Budapest, Bőrgyógyászat, kozmetológia és venerológia

SZAKMAI TAPASZTALAT, MUNKAHELYEK

2001 óta rendel magánorvosként bőrgyógyászatot, nagyobb részben gyermekbőrgyógyászatot.
2015 – ben a Szent János Kórház és Egyesített Észak-budai Kórházak Budai Gyermekkórház Bőrgyógyászatán megalapította a Budai Gyermekbőgyógyászati Központot.
1995-től 20 évig a Heim Pál Gyermekkórház Bőrgyógyászati Osztályán, prof Dr. Török Éva, majd Dr. Szalai Zsuzsanna főorvosok vezetése alatt, főorvos-helyettesi beosztásban dolgozott.
Az egyetem után az első munkahelye a Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet volt, ahol a XVIII. és XX. Kerületi Bőrgondozóban dolgozott.

A 3 éves bőrgyógyászati szakmai gyakorlatot a szakvizsgáig a Semmelweis OTE Bőrgyógyászati Klinikáján töltötte. Ezekben az években érdeklődése középpontjában a psoriasis, a kozmetológia és a bőrszövettan volt.

Már az egyetem utolsó három évben Bőrgyógyászati Klinikán tudományos diákkörösként a vírusos szemölcsökkel, az aknéval és a festékes anyajegyekkel foglalkozott.

Az egyetem előtt két évig a Semmelweis OTE Bőrgyógyászati Klinikáján dolgozott laboratóriumi segédasszisztensként, ill. segédápolónőként.

Szűkebb szakterülete a gyermekbőrgyógyászat (22 éve gyermekintézetben végzi ezt a tevékenységet). Specialistája a festékes anyajegyszűrésnek és gondozásnak gyermek és felnőtt korban.

A Magyar Dermatológiai Társulat, ennek Gyermekbőrgyógyászati Munkacsoportja, az Európai Gyermekbőrgyógyász Társaság, a International Dermoscopy Society,  és a Magyar Orvosi Kamara tagja. Rendszeres résztvevője, előadója szakmai konferenciáknak, továbbképzéseknek.

Beszélt idegen nyelvek:   angol (középfok), német (felsőfok)

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH