Gyermek ultrahang vizsgálatok a Doktor24 – Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben

Dr. Daoud Salim, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csecsemő- és gyermekgyógyász, radiológus főorvosa május 19-től ismét fogadja kis pácienseit – ahogy korábban jeleztük, új helyszínen, a cégcsoport nagyobb és modernebb, gyermekbarát, jól felszerelt épületében, a Váci út 37-ben, a Doktor24 – Svábhegyi Gyermekgyógyintézet  új rendelőjében, biztonságos körülmények között.

Dr. Daoud Salim

A radiológia orvosszakmai területén gyermek ultrahang diagnosztikát végző radiológus főorvos páratlan szakmai tudással és több évtizedes tapasztalattal vizsgálja a gyermekeket csecsemőkortól egészen a nagyobb kamaszokig. 2012-ben munkáját PRO SANITATE-díjjal ismerték el, amelyet az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért adományoznak, évente.

Rendelési ideje: keddenként 17:00-20:00 óra között.

Bejelentkezés: +36 1 44 33 200

Ultrahang diagnosztika

Az ultrahang segítségével a legtöbb lágyszövet vizsgálható. Csecsemőkorban az egyik legfontosabb ultrahangos vizsgálat a hathetes korban elvégezhető csípőszűrés, ahol a gyermekek csípőízületét figyelik meg a fájdalmatlan vizsgálat során. Rendkívül fontos, hogy a csípő rendellenességeire időben fény derüljön, hiszen a fejletlen csípőízület megfelelő ortopédiai szakorvosi segítséggel korrigálható, de lényeges az időben felállított diagnózis a kezelés mielőbbi megkezdésének érdekében.

Amíg a csecsemő kutacsa még nem záródott be, ezen keresztül az agy vizsgálatára is lehetőség van ultrahang segítségével. Erre leggyakrabban a koraszülött babák esetében van szükség, ahol a cél az, hogy az esetleges koponyán belüli vérzéseket vagy egyéb rendellenességeket felismerjék, változásait nyomon kövessék.

Gyermekek esetében szükség lehet hasi ultrahangra, például hasfájás, alhasi panaszok, húgyúti gyulladás esetén. Rendelőnkben lehetőség van a többi között nyaki ultrahang (nyálmirigyek, nyirokcsomók), pajzsmirigy és here ultrahang vizsgálatok elvégzésére is.

Felnőtt pácienseink a Doktor24 Egészségközpont ultrahang rendelését vehetik igénybe.

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet – Doktor24

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH