Gyermekfogászat, fogszabályozás

allergologia-nagy

Gyermekfogászat, fogszabályozás

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet szakmai partnere a Bokor utcai rendelő épületében a gyermekfogászatot és korai fogszabályozást is végző fogorvosi rendelő.

Gyerekbarát rendelő

Igazi családi fogászatként működik a Dr. Volom Fogászat, ahol külön gyermekvárót alakítottak ki játékokkal, mesekönyvekkel, hogy a lehető legotthonosabban érezhessék magukat a kis páciensek. Bizonyos vizsgálatokat nem is a fogorvosi székben végeznek a félelem elkerülése érdekében.

Megelőzés

A fogászati rendelő gólyaprogramja már a várandósság ideje alatt tanácsokkal látja el a kismamát a születendő gyermek fogainak védelmében.

További prevenciós programok: Nem félek a fogorvostól! – “beszoktató” program gyermekeknek, Mazsola fogmosi tanfolyam, Prophy jet/ fogkőeltávolítás, Fluoridálás, Barázdazárás.

Szuvasodás gyermekkorban

A gyermekkori szuvasodások sokkal gyorsabb lefolyásúak, mint a felnőttkoriak, ezért fontos a 6 havonkénti kontroll. Tévhit, hogy a tejfogak szuvasodását nem kell kezelni. Minél előbb, annál jobb.

“Orvosaink, asszisztenseink nagyon türelmesek, empatikusak és minden eszköz a rendelkezésünkre áll beleértve a számítógépes érzéstelenítést, a fúró helyett használt kíméletesebb eszközt, hogy fájdalommentes legyen a kezelés és a gyermek ne távozzon rossz élményekkel” – vallják magukról.

Fogbalesetek ellátása

Viszonylag gyakori, hogy sérül a gyermek foga: mozogni kezd, letörik, benyomódik…. A gyermekfogászaton a sérülés következményei, a modern technikai eszközök segítségével, ma már nyom nélkül eltüntethetőek.

Korai fogszabályozás

Különleges szolgáltatásunk a korai (myofunkcionális) fogszabályozás, ami akár már tejfogazatban elkezdhető. Előnye, hogy az okokat (pl.:szájlégzés) is kezeli, ezért hosszútávon is eredményes, segíti a leszokást a cumiról, ujjszopásról, továbbá elősegíti a normális arcnövekedést, így helyet teremt a maradó fogak számára és az arc is arányosabb, szebb lesz. Természetesen a hagyományos fogszabályozás is elérhető a rendelőben.

Bővebb információ: https://esztetikaifogaszat.hu/szolgaltatas/gyermekfogaszat/

Kövessen bennünket!
Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH