iskolakezdés előtt

Gyermekszemészeti vizsgálat iskolakezdés előtt

Iskolakezdés előtt akkor segíthetünk a gyermekünknek a leghatékonyabban, ha elvisszük gyermekszemészhez!

Akkor is, ha nincs semmilyen panasza a gyermeknek. Nem azért, mert kötelező vizsgálat, hanem azért, mert szükséges tudnunk, nincs ok aggodalomra, a gyermek figyelmét nem vonja majd el az esetleges homályos látás a tanulásról.

Miben segít a látásvizsgálat?

A szemészeti vizsgálatot kényelmesebb augusztusban elvégeztetni, a szeptember már az iskolai izgalmak miatt is zsúfoltabb. Azonban nemcsak 6 éves korban javasolt a szemészeti vizsgálat iskolakezdés előtt, hanem minden korosztálynak. A rejtett kancsalság, a fénytörési, vagy dioptriahibák korrigálása minden életkorban lényeges, hiszen a gyermek látásfejlődését, tanulmányait, figyelmét, koncentráló képességét befolyásolja, hogy a környezetében észlelt ingereket, információkat, amelyek a szemen keresztül érkeznek meg, hogyan képes befogadni.

Jelekre oda kell figyelni!

Az éleslátás szükséges a megfelelő iskolai előmenetelhez. Fontos, hogy szülőként tudjuk, a gyermek nem szól, ha a látása nem tökéletes, hiszen nem mindig tudja, milyen élesen látni, nem érzékelheti a különbséget. A nem élesen kivett tárgyak látványa a gyermek számára természetes, ha soha nem volt lehetősége segítséggel (szemüveg) élesen látni. A szülő gyakran csak azt veszi észre, hogy a gyermek túl sokat mozog, vagy épp ellenkezőleg, inkább helyhez kötötten játszik. Számára ugyanis az a biztonság. Ha a gyermek gyakran fáradékony, annak lehet oka a rossz látásélesség is. Mindegyik jelre oda kell figyelni.

Vizsgálatok már újszülött kortól

Gyermekszemészeti centrumunkban már újszülött kortól, nagy tapasztalattal, speciális ismeretekkel, várjuk a gyermekeket augusztusban is a vizsgálatokon.

Érdemes kihasználni a testvérkedvezményt!

Ha valamelyik szülő szemüveges, egy okkal több, hogy akár már néhány hónaposan lássa a babát a gyermekszemész. A látásfejlődésben a 0-6 éves kor között a leginkább meghatározó, ezért a gyermekkori szemelváltozások jelentős részének kezelését ekkor javasolt elkezdeni a siker eléréséhez. Ha nem ismerünk fel időben bizonyos eltéréseket (pl. tompalátás), akkor azok idősebb korban már nem gyógyíthatók. Ezért is lehet jelentősége az iskolakezdés előtti szemészeti vizsgálatnak. Az éleslátás önbizalmat, kedvet, biztonságot ad a gyermeknek a tanuláshoz és a mozgáshoz.

Időpont foglalása a linkre kattintva, egyszerűen, gyorsan:

http://optokid.hu/rendelesre-jelentkezes/

http://optokid.hu/kapcsolat/

http://optokid.hu/

Szeretettel ajánljuk Intézetünk YouTube csatornáján látható néhány perces tájékoztató videóinkat, amelyekkel a szülőknek kívántunk segítséget nyújtani. A Dr. Hangyál Éva szemész főorvossal készült kisinterjúk a gyermekszemészeti vizsgálatokkal, szembetegségekkel, szemüveg – kontaktlencse viseléssel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazzák. Rövidek és informatívak.
A kisfilmek a következő kérdésekre adnak válaszokat:

Mikor szükséges és mikor javasolt kisgyermekek számára a szemészeti szűrés?
http://optokid.hu/informacio-gyerekszemeszeti-videok/#more-1397

Mi történik, ha begyullad a szemünk az allergiától?
https://www.youtube.com/watch?v=d-yUAiKXtaE

Lehet, hogy a szemüveg valójában egyes szemészeti problémák gyógyszere?
https://www.youtube.com/watch?v=tKd9M2h3UQQ

„Mitől lett ilyen korán rövidlátó ez a gyerek”?
https://www.youtube.com/watch?v=vBTCdHBZYfg

Kontaktlencse viselés – milyen életkortól javasolt, miért kell szemésznek felírnia?
https://www.youtube.com/watch?v=eAqfwOXxVYE&t=10s

IDŐPONT EGYEZTETÉS RENDELÉSEINKRE: +36 1 44 33 200

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is az alábbi linken:
http://optokid.hu/rendelesre-jelentkezes/

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET OPTOKID SZEMÉSZETI CENTRUM

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: ugyfelszolgalat@optokid.hu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH