allergologia-nagy

Gyermek hematológiai, onkológiai tanácsadás

Esetenként rutin vérvételből derül ki, hogy a gyermek panaszai mögött valamilyen vérképeltérés áll. Az enyhe esetek kezelést nem igénylő, ártatlan jelenségek, amelyekre természetesen oda kell figyelni. Azonban az elhúzódó vagy gyakori súlyosabb szövődményekkel társuló fertőzések hátterének tisztázása érdekében mindig szükséges konzultálni hematológussal.

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT HEMATOLÓGIAI VIZSGÁLATRA MOST!

[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme
Previous
Next
powered by FormCraft

Középpontban a gyermek

A vér- és vérképzőszervi betegségekkel foglalkozó, illetve a különböző daganatos betegségek szakorvosa, a hematológus-onkológus szakorvos.

A fehérvérsejtek, vörösvértestek és a vérlemezkék mennyiségi változása –  akár több van belőlük, akár kevesebb, hematológus szakorvossal történő konzultációt igényel. A szakorvos az elhúzódó tünetek, panaszok kivizsgálása során (speciális vérvizsgálatok, egyéb diagnosztikus vizsgálatok) szükség esetén társszakmákkal is konzultál – pl. gasztroenterológia, radiológia, ultrahang vizsgálatok stb.

A hematológia tárgykörébe tartozó ismertebb betegségek:

 • különböző vérszegénységek
 • leukémia
 • limfómák (a nyirokcsomókbül kiinduló rosszindulatú daganatok)
 • a vér alvadékonyságának zavarai (fokozott alvadékonyság: thrombosis hajlam, vagy éppen a vérzékenység).

A gyermek érdekében a legpontosabb diagnózis felállítása szükséges. Intézetünk hematológus, onkológus szakorvosa, Dr. Benyó Gábor, aki egyben csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgával is rendelkezik, több, mint tizenöt éves szakmai, kórházi tapasztalattal diagnosztizál, kezel és gyógyít, és gondozza tovább a beteg gyermekeket.

A vérképzőszervi daganatos megbetegedések típusuktól függően különböző, elhúzódó, súlyosabb szövődményekkel járó, fertőzéses megbetegedések, lázas állapotok hátterében húzódhatnak meg.

A hematológus feladata ilyen esetekben az alábbi:

 • a vörösvértestek számbeli, alaki és szerkezeti eltéréseinek kivizsgálása, kezelése
 • a fehérvérsejtek számbeli eltérések, funkcióban történő eltérések, típusainak arányában bekövetkező eltérések kivizsgálása, kezelése
 • a vérlemezkék kórállapotainak vizsgálata, kezelése
 • a véralvadás zavarainak a felismerése, típusának meghatározása és kezelése

Fontos, hogy tudjuk, a nyirokcsomók, máj, lép megnagyobbodása is utalhat hematológiai betegségre. Ezért szükséges szakorvoshoz fordulni ezekben az esetekben is.

Amennyiben az első vizsgálatokat követően felmerül onkológiai vagy komplikáltabb hematológiai betegség gyanúja, intézetünk hematológus-onkológus szakorvosa irányításával, a gyermekek további speciális laboratóriumi vizsgálatai, valamint a szükséges kezelések kórházi keretek között is lehetségesek.

A diagnózis felállítása és a hematológiai-onkológiai betegségek elsővonalbeli kezelését követően elengedhetetlen a vérképzőszervi vagy egyéb daganatos betegségek gondozása és utánkövetése.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Gyermek hematológiai szakorvosaink

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT HEMATOLÓGIAI VIZSGÁLATRA MOST!

[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme
Previous
Next
powered by FormCraft
Online bejelentkezés
[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme
Previous
Next
powered by FormCraft
Elérhetőségeink
 • Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
 • Telefon: +36 1 44 33 200
 • Fax: +36 1 395 8363 
 • Email: gondoskodas@svabhegy.eu
Kövessen bennünket!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[]
1 Step 1
Az ön neve
Irányítószámayour full name
Previous
Next
powered by FormCraft

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH