ingyenes allergiavizsgálat

TB támogatott allergia vizsgálat – NE HAGYJA KI!

Az ősz kezdete ellenére még tart az allergiaszezon, parlagfűszezon a parlagfű-fekete üröm érzékenyek számára. De vajon biztosan tudjuk, melyikre allergiás a gyermekünk? Illetve tudjuk-e egyáltalán, miért volt beteg gyakran az elmúlt időszakban, esetleg miért jelentkeznek kellemetlen tünetek akár nyáron is, és az ősz kezdetével miért jön vissza a köhögés a gyermeknél? Ehhez szükséges az allergiavizsgálat.

TB támogatott vizsgálat gyermekeknek 2018. október 13-án, szombaton délelőtt lesz. 

Nem érdemes halogatni, ha vissza-visszatérő megfázásos, köhögéses betegségek jelentkeznek a gyermeknél, hiszen az előttünk álló téli időszakban a gyakori lakásban és közösségben tartózkodás a vírusok terjedésével felerősítheti a tüneteket. A legfontosabb, hogy az okot megtaláljuk.

A vizsgálatról…

Elsőként bőrteszttel és/vagy a vérből végzett specifikus immoglobulin (IgE) vizsgálatokkal elvégezzük az általános allergia teszteket. Pozitivitás esetén alkalmazzuk az úgynevezett molekuláris, vagy komponens alapú diagnosztikát, amellyel az allergia meghatározása sokkal pontosabb, a kezelés célzottabb lesz. (Ezt a vizsgálatot a TB már nem támogatja, azonban rendelőnkben lehetőség van elvégezni a szülő kérésére. Általában 2-3 komponenst nézünk egyszerre, egy komponens költsége 3000 Ft.) A felső légúti allergiás tünetek kezelése általában antihisztamin, illetve helyileg alkalmazott szteroid gyógyszerekkel történnek, amelyek inkább tüneti terápiának számítanak napjainkban. Az allergia immunterápiája azonban már oki kezelésnek minősül, a szervezetben alakít ki toleranciát az allergénnel szemben. A diagnosztizált allergiák jelentős része (pl. poratka, fűpollen, parlagfű, fekete üröm) az említett, specifikus immunterápiával kezelhető, amelynek során a szervezetet hozzászoktatjuk a tüneteket kiváltó allergénhez, így nagy az esély arra, hogy a szervet, a következő évi szezont már lényegesen kevesebb allergiás tünettel vészeli át.

Mivel a szervezet toleranciájának felépítésére időre van szükség, ezért szükséges jóval az adott allergiás szezon előtt elkezdeni a kezelést és azt három egymást követő évben megismételni.

Bejelentkezés vizsgálatra: ugyfelszolgalat@svabhegy.eu

Kérjük az e-mailben írja meg a gyermek nevét, születési dátumát, TAJ számát.

Az október 13-i, szombati munkanapon a vizsgálatot végző gyermek-allergológus: dr. Somogyi Éva.

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

IDŐPONT EGYEZTETÉS RENDELÉSEINKRE: +36 1 44 33 200

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: ugyfelszolgalat@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH