Iskolakezdés előtti gyermekszemészeti szűrés - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Iskolakezdés előtti gyermekszemészeti szűrés

Iskolakezdés előtt érdemes elvinnünk gyermekünket gyermekszemész specialistához, különösen abban az esetben, ha a szülő(k) szemüveges(ek), vagy ha a gyermek soha nem járt még szemésznél. A gyermekszemész tudja a leghitelesebben és legpontosabban megállapítani, hogy a gyermek jól lát-e, jól látja-e majd a táblát – hiszen a jó, pontos látás igen fontos a tanulás szempontjából.

Az Optokid Gyermek- és Felnőtt szemészeti Centrumban speciális szemészeti szűrésre van lehetőség, melynek során a gyermekszemész játékosan, a gyermekek szemészeti szűréséhez használatos eszközökkel vizsgálja a két szemes együttműködést (ez szükséges a közelre és távolra látáshoz), a szemizmok egyensúlyát, a szemek dominanciáját, és ellenőrzi a színlátás épségét is.

A gyermekszemészeti szűrésen fény derül a rejtett kancsalságra és a szem fénytörési hibáira is, amelyek korábban esetleg nem derültek ki (a kisgyermekek szeme még rugalmas, nagy fokú korrigálásra képes, ezért maradhatnak rejtve a fénytörési hibák.)

A speciális szemészeti szűrés időpontjai:

  • augusztus 27. (kedd) 15.00- 18.00 óráig
  • szeptember 6. (péntek) 13.30-18.00 óráig.

A szűrés díja 6.000 Ft. Ha a szűrés során a gyermekszemész további vizsgálatot javasol, arra egy következő időpontban kerül sor – ennek vizitdíjába beleszámítják a szűréskor kifizetett 6.000 forintot.

Az augusztusi gyermekszemészeti szűrést dr. Sipos Éva Mária végzi, a szeptemberi időpontban dr. Reischl Mária szemész adjunktus várja a gyermekeket.

Gyermekszemészeti szűrésre időpontot az ugyfelszolgalat@optokid.hu e-mail címen lehet egyeztetni, vagy online, a linkre kattintva: http://optokid.hu/rendelesre-jelentkezes/
http://optokid.hu/kapcsolat/
http://optokid.hu/

Cím: 1037. Bp. Bokor u. 17-21. II. emelet OptoKid Gyermek-és Felnőtt szemészeti Centrum

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH