koronavírus láz

Koronavírus – friss információk

Tekintettel az influenzajárványra, valamint az átmeneti idő okozta megfázásos tünetekre, illetve az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzetre, fontosnak tartjuk jelezni a következőket:

ha Ön vagy gyermeke lázas volt az elmúlt napokban, esetleg jelenleg is lázas és komolyan felvetődik a gyanú, hogy szoros kontaktusba kerülhetett koronavírust hordozó vagy fertőző személlyel,  a legfontosabb a háziorvos, illetve a területileg illetékes fertőző osztály (például Szt. László Kórház) megfelelő szakszemélyzetének értesítése, tömegközlekedéssel történő utazás és gyermekrendelőnk felkeresése nélkül!

  • A legfontosabb, hogy TELEFONON jelezze tüneteit a HÁZIORVOSÁNAK/kezelőorvosának, különösen, ha a láz mellett erőteljes köhögés, nehézlégzés alakulna ki. Ezen kívül értesíthető a területileg illetékes háziorvosi ügyeleti szolgálat, valamint érdemes az ismert zöld számokat hívni  (AZ NKK információs vonala 24 órában elérhető: 06 80 277 455 és  06 80 277 456)

Fontos továbbá, hogy:

  • a betegségre gyanús személyek minél kevesebb személlyel kerüljenek szoros kapcsolatba
  • ellátásuk érdekében tett utazásaik során NE utazzanak tömegközlekedéssel (!)
  • ne látogassanak olyan szakrendeléseket, ahol a tünetek kivizsgálása biztosan nem releváns (például: ortopédia, bőrgyógyászat, ultrahang vizsgálat stb.).

Kedves Szülők!

Rendelőnk váróiban időnként igen sokan gyűlünk össze, vigyázzunk egymásra!

A kezelőorvos is igen közel ül vagy áll – szemtől szemben – Önökkel, a kórokozók pedig nem válogatnak. Sajnos még nem minden betegségre létezik védőoltás – és különösen igaz ez az új típusú koronavírusra.

Ezért is tisztelettel kérjük, hogy tegyünk meg mindent a további fertőzések elkerüléséért. Kérjük, mielőtt bejelentkezne a recepción, vegye igénybe a kihelyezett önadagolós kézfertőtlenítő eszközt és a fertőtlenítővel a gyermek(ek) kezét is legyenek kedvesek fertőtleníteni! Javasoljuk, hogy a kézfertőtlenítést távozáskor is végezzék el!

Szíves megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Bejelentkezés online: https://svabhegy.eu/kapcsolat/
Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH