Egyetlen vérvétel elég! Egyedülálló vizsgálati módszer – a komponens alapú (CRD) – allergia vizsgálat - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Egyetlen vérvétel elég! Egyedülálló vizsgálati módszer – a komponens alapú (CRD) – allergia vizsgálat

allergologia-nagy

Egyetlen vérvétel elég! Egyedülálló vizsgálati módszer – a komponens alapú (CRD) – allergia vizsgálat

A panaszokat okozó és a bőrteszt során is használt allergének (pollen, étel) több összetevőből (komponensből) állnak. Ezért a legmodernebb vizsgálati módszerekkel azt is meg tudjuk határozni, melyik részkomponens, milyen mértékben felelős az allergia súlyosságáért. Az úgynevezett komponens alapú (CRD) allergiateszt a már ismert ellenanyag vizsgálaton (IgE) alapul, azonban a teszthez alkalmazott reagens jóval érzékenyebb, megbízhatóbb diagnosztikai mérést tesz lehetővé. A teszt egyetlen vérvizsgálatból történik, melynek értékelése nem azonnal készül el, az eredményre azonban érdemes néhány napot várni.

A CRD teszt pontossága nyomán, gyakran kiváltható a betegekre nézve esetleg kedvezőtlen diéta, elkerülhető a szervezet számára nem előnyös életmódbeli megszorítás, illetve a kapott eredmény előrevetítheti az immunterápia sikerességét.

Komponens-alapú spec IgE diagnosztika -CRD Phadia 250 automata előnyei:

  • diagnosztikai pontosság fokozása,
  • immunterápiák hatékonyságának pontosabb kiértékelése
  • táplálék keresztreakciók hatékonyabb előrejelzése
  • kevesebb téves diagnózis és fölösleges diéta
  • javuló életminőség
  • javul az allergiás állapot várható következményeinek prognosztizálási esélye (pl. mogyóró allergia esetében az életveszélyes allergiás roham – anafilaxiás sokk – kialakulásának előrejelzése)

Azon páciensek számára, akik súlyosabb étel allergiában szenvednek, mindenképpen javasolt az új módszerrel végzett vizsgálat. Ilyen súlyosabb allergiás reakciók például az arc-, ajak- és nyelvduzzanat, szerte a testen jelentkező csalánkiütés, légzési nehézség, asztmás roham, eszméletvesztés, vagy akár életveszélyes keringészavar – anafilaxiás sokk.

A tünetek szempontjából ugyanis döntő, hogy az allergizáló étel melyik komponense okozza a tüneteket. A  hagyományos allergiatesztek (bőrteszt és vérvétel) nem komponenseket vizsgálnak, hanem például földimogyoró esetén a teljes földimogyoró kivonatot, így a várható reakció súlyosságát sem tudják előre jelezni. Pár éve van lehetőség az allergiát okozó komponensek vizsgálatára ételallergiákban, valamint légúti és méh/darázs, egyéb rovarok csípése által kiváltott allergiákban is.

Allergológus szakorvosaink

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT ALLERGOLÓGIAI VIZSGÁLATRA MOST!

[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme
Previous
Next
powered by FormCraft

Online bejelentkezés
[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
Elérhetőségeink
  • Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
  • Telefon: +36 1 44 33 200
  • Fax: +36 1 395 8363 
  • Email: gondoskodas@svabhegy.eu
Kövessen bennünket!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[]
1 Step 1
Az ön neve
Irányítószámayour full name

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH