Mi váltja ki az asztmát? - Út a diagnózisig - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Mi váltja ki az asztmát? – Út a diagnózisig

Az asztma karbantartható, bár kellemetlen. Ha a hörgőrendszer nyálkahártyáján krónikus gyulladás zajlik, sípoló, nehezített a légzés, kínzó, nem szűnő a köhögés.Ha a hörgőrendszer nyálkahártyáján krónikus gyulladás zajlik, sípoló, nehezített a légzés, kínzó, nem szűnő a köhögés.

Mi váltja ki az asztmát? - Út a diagnózisig

Asztma gyanúja esetén a részletes kivizsgálás történik, amelynek részei a kórelőzmény megismerése, a fizikális vizsgálat, az allergia vizsgálatok, bőrpróba (Prick–teszt), nagyobb gyermekek esetében a légzésfunkciós vizsgálatok. Három éves kor alatt inkább a vérmintából végzett, a specifikus ellenanyag szintek (IgE) kimutatásán alapuló allergia vizsgálat tekinthető informatívabbnak.

A légzésfunkció mérése a diagnózis felállításakor és a kontrollvizsgálatok során alapvető diagnosztikai módszer. A légzésfunkció követésével az orvos megítéli a beállított kezelés hatékonyságát, módosíthatja a terápiát (fokozhatja, csökkentheti). A tünetek, panaszok valamint a légzésfunkciós vizsgálatok rendszeres értékelése az asztmás gyermek orvosi, személyre szabott gondozását, kontrollját jelenti.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Tüdőgyógyász szakorvosaink

EGYEZTESSEN IDŐPONTOT TÜDŐGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLATRA MOST!

[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme
Previous
Next
powered by FormCraft
Online bejelentkezés
[]
1 Step 1
Páciens neve, születési dátuma
Telefonszáma
Az ön lakcíme

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
Elérhetőségeink
  • Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
  • Telefon: +36 1 44 33 200
  • Fax: +36 1 395 8363 
  • Email: gondoskodas@svabhegy.eu
Kövessen bennünket!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[]
1 Step 1
Az ön neve
Irányítószámayour full name

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH