online bőrgyógyászat

Miben tud segíteni a bőrgyógyász online?

Egyre több szakterületen elérhetők az online rendeléseink, amelynek során a szakorvos interneten keresztül konzultál védett vonalon a páciensünkkel. Az online bőrgyógyászat igen hatékony lehet egye gyermekeket érintő bőrgyulladás, bőrfertőzés, ekcéma, vagy egyéb kiütés megjelenése esetén. Alábbiakban a bőrgyógyászati online rendeléssel kapcsolatos tudnivalókat foglaltuk össze.

Csecsemőkori bőrtünetek 

Minden csecsemőkori bőrtünet esetében fontos az online (video) távkonzultációs egyeztetés, hogy elkerüljük az egész bőrfelszínt érintő gyulladásos reakciót, és megítéljük a sürgősségi beavatkozás szükségességét.

Gyermekkori anyajegyek

A gyermekkori festékes anyajegyek vizsgálata általában halasztható akár több hónappal is, de hirtelen fellépő változás figyelemfelkeltő lehet, ennek konzultációja minden esetben szükséges. Csak akkor dönthető el a bőrgyógyász részéről, hogy mennyire sürgős az anyagjegy változását egyből orvosolni.

Bőrfertőzések

A bőrfertőzések esetén a bőrgyógyász online, a videokamera segítségével be tudja avatni a szülőt a bőrfertőtlenítő kezelés részleteibe, a pontos utasítások betartásával a kialakult fertőzés megállítható. A kontrollal a kis páciens tüneteiről a gyermekbőrgyógyász éppúgy szerezhet hiteles információkat, mintha a rendelőben találkozott volna a gyermekkel.

Hajhullás, körmök állapota

A hajhullások – akár foltos, akár diffúz -, illetve a körömeltérések, a képek alapján is általában jól megítélhetők, és tanácsadás történhet.

Tinédzserkori pattanások

A tinédzserkori pattanásos bőrtípus alapkezeléséről telefonon is lehet konzultálni, a gyógyszeres beavatkozások receptírási lehetőségei is adottak online bőrgyógyászat keretei között.

A fentieken felül minden panaszt érdemes kontroll video távkonzultáció segítségével megbeszélni a bőrgyógyásszal, a teljes értékű orvosi vizitet nem helyettesíti, de bizonyos esetekben valóban jó megoldás lehet. A rendszeresen használt szerek ajánlásának, és receptfelírásának egyeztetése is megoldható.

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Bejelentkezés online: https://svabhegy.eu/kapcsolat/
Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH