Mogyoróallergia - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
mogyoróallergia

Mogyoróallergia

A mogyoróallergia egyre gyakrabban okoz tüneteket.

Az ételallergiák közül a mogyoróallergia rejtélyes megjelenése és az általa okozott veszélyek hívták fel a figyelmet az utóbbi napokban arra, hogy a sajtó egy különösen emlékezetes eset miatt foglalkozzon a témával.

Aki allergiás, fokozottan kell, hogy figyeljen a lehetséges keresztallergiás reakciók miatt.  Dr. Ragó Zsuzsanna, intézetünk kutatás-fejlesztési vezetője az index.hu újságírójának kérdéseire válaszolt. Nyilatkozatával tisztább lett a kép: Magyarországon a törökmogyoró-allergia a gyakoribb, míg más országokban a földimogyoró okozhat súlyos, az életet is veszélyeztető allergiát.

A cikket azért is érdemes elolvasni, mert szülőként tudnunk kell, ha van hajlam a családban allergiára, mit tehetünk azért, hogy a gyermekünk esetleg enyhébb tünetekkel, vagy tünetmentesen éljen. Ezért is ajánljuk!

A teljes cikk ITT érhető el:
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2017/08/24/mogyoroallergia_foldimogyoro_amy_may_shead_anafilaxias_sokk_allergias_roham/

Bejelentkezés rendelésre: + 36 1 44 33 200

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Bejelentkezés online: https://svabhegy.eu/kapcsolat/
Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH