pollenhelyzet

Aktuális pollenhelyzet június elejére

Pollenhelyzet: fontos információ az allergiások számára, hogy az Országos Közegészségügyi Intézet jelentése szerint az elmúlt hétvégén a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban alakult.

Ezért különösen a pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a hétre ígért, hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek válthatnak ki asztmatikus tüneteket egyes egyéni esetekben.

Az útifű, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hársfa virágporának mennyisége is közepes szintet érhet el helyenként az országban. Az OKI szerint az ugyancsak allergiás tüneteket kiváltó lórom, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja alacsony maradt a hétvégén, azonban a kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérhette s nagy valószínűséggel ezen a héten is elérheti még a magas-nagyon magas szintet.

További információk Az OKI honlapján érhetőek el.

BEJELENTKEZÉS: +36 1 44 33 200
https://svabhegy.eu/oep/

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is EZEN A LINKEN>>>.

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH