Allergiás tünetek – májusban a pázsitfű az oka

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb jelentése szerint a napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja elérheti a tüneteket okozó szintet, így ha a héten Ön vagy gyermeke tüsszög, folyik az orra és viszket a szeme, elképzelhető, hogy allergiás tüneteit a pázsitfű pollenjei okozzák.

A platán, a tölgy, a nyír, a kőris, a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad, csakúgy, mint az útifű és a lórom esetében. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja várhatóan a közepes-magas tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes szintet ér el.

Ha allergiás tüneteket tapasztal Ön vagy gyermeke, érdemes minél hamarabb allergiavizsgálaton részt venni, melyet OEP támogatott rendeléseinken vehetnek igénybe.

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben magánellátás keretében lehetőség van egy újfajta, modern, úgynevezett molekuláris vagy más néven komponens alapú allergia diagnosztika végzésére, mely segítségével az allergiás megbetegedések diagnózisa, kezelése sokkal célzottabbá, eredményesebbé válhat. Allergiavizsgálat előtt érdemes elolvasni ezeket a fontos információkat.

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

BEJELENTKEZÉS: +36 1 44 33 200
https://svabhegy.eu/oep/

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is az alábbi linken:
https://svabhegy.eu/oep/regisztracio-bejelentkezes-idopont-foglalashoz/

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH