allergiás tünetek

Allergiás tünetek: mi a megoldás?

Magyarországon kiemelkedően sok az allergiás beteg. A pollenallergiások számára már májusban elkezdődött a „nehéz időszak”: ekkor kezdett virágozni a mogyoró, a nyír, az aranyeső, majd a fűfélék is, felerősödnek az allergiás tünetek. Egyre több gyermeket érint az ételallergia is. A csecsemőkori tejallergia bőrtünetekkel, más ételallergia gyermek- és felnőttkorban hasi és légúti tünetekkel, valamint keresztallergiákkal jelentkezik.

Honnan tudjuk egy gyermeknél, hogy allergiás, asztmás vagy épp nem megfelelő számukra egy étel? Észreveszik-e a szülők a jeleket? Hogyan lehet felkészülni így nyár elején a megjelenő pollenekre és milyen kezelésekkel lehet enyhíteni az allergiás tüneteket? Miként lehet tudományos módszerekkel követni a betegek állapotát?

Ragoncsa Géza, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet kutatásfejlesztési igazgatója nyilatkozott a Kossuth Rádiónak a témában – kitérve az Intézet saját fejlesztésű applikációjára is, mellyel (és a hozzá tartozó spirométerrel) modern lehetőség nyílt a betegek állapotának a követésére.

Az interjú IDE KATTINTVA>>> hallgatható meg.

ALLERGIAVIZSGÁLATRA BEJENTKEZÉS: +36 1 44 33 200

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is EZEN A LINKEN>>>.

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH