spirométer

Applikáció segíti az asztmások kezelését

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben egy telefonos applikáció, majd később, a néhány hónap múlva hozzá csatlakoztatható spirométer segítségével lehetőség van az asztmás beteg állapotának követésére. Ezzel mérhető a felhasználó tüdejének kapacitása – az applikáció pedig továbbítja az adatokat az orvos számítógépére.

Amikor az orvos belép a rendszerbe, látja a páciensei adatait. A rendszerben grafikon jelzi az adott páciens állapotát, mely fontos információkat nyújt az orvosnak – és visszajelzést kap az állapotáról a beteg is. Az alkalmazás értesítést küld mindkettejüknek, és tájékoztatja őket az esetleges állapotromlásról és a teendőkről.

Ragoncsa Géza, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvosi műszer kutatócsapatának kutatásfejlesztési igazgatója a Kossuth Rádiónak nyilatkozott a saját fejlesztésű alkalmazásról.

Az interjú IDE KATTINTVA>>> hallgatható meg.

SVÁBHEGYI GYERMEKGYÓGYINTÉZET

Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
Telefon: +36 1 44 33 200
Fax: +36 1 395 8363  
Email: maganrendeles@svabhegy.eu

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH