Klinikai immunológia

Intézetünkben kiváló szaktudású, allergológia és klinikai immunológia területén jártas szakorvosok látják el a gyermekeket.

Az immunológiáról

Szervezetünk védekező-rendszere kulcsszerepet tölt be a kórokozók távoltartásában, leküzdésében. Gyakran az allergiás betegségek is visszavezethetők a szervezet immunrendszerének gyengeségére. Intézetünkben kiváló szaktudású, allergológia és klinikai immunológia területén jártas szakorvosok látják el a gyermekeket.

Gyenge immunrendszer

A szokatlan gyakoriságú felső és alsó légúti hurutos tünetek, elhúzódó panaszok – például náthás állapot -, gyakran visszatérő, szájüregi afták (kellemetlen, fájdalmas, kerek vagy ovális alakú fekélyek a nyálkahártyán), a gyakoribb és súlyosabb szövődmények (arcüreggyulladások, középfülgyulladások, hörghurutok, tüdőgyulladások) jelezhetik az immunrendszer gyenge állapotát. Gyakori panasz, hogy a kisded vagy óvodás gyermek „nem bírja a közösséget”. Ez a családra is fokozott terhet ró (táppénz, munkahely elvesztése stb.).

Az allergia az immunrendszer megbillent egyensúlyának következményeként is értelmezhető.

Gyakori betegségek, allergia gyanúja esetén allergológus – immunológus szakorvoshoz (orvosok belinkelése) kell fordulni, hiszen a tünetek hátterében lehet életkori sajátosság, de lehet szerzett, átmeneti, súlyosabb esetben veleszületett immunológiai betegség is.

Diagnosztizálás

Intézetünkben a tünetek, panaszok felmérését követően lehetőség van a gyakori megbetegedések hátterében álló alapvető immunológiai laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére (pl. immunglobulinok csökkent termelése, hiánya, csökkent fehérvérsejt termelés), és immunerősítő kezelések beállítására.

Az allergiás tünetek, panaszok okának pontos feltérképezése a legmodernebb, XXI. századi technikákkal lehetséges. Három éves kor alatt vérvétellel (specifikus IgE vizsgálat), afölött bőrpróbával (Prick-teszt), illetve Magyarországon intézetünkben az elsők között beállított vizsgálati módszerrel, az úgynevezett komponens alapú (CRD) allergén vizsgálattal állítjuk fel a lehető legpontosabb diagnózist. Ez utóbbi vizsgálati módszert magánellátás keretében végezzük, mert a vizsgálathoz szükséges reagens anyagok beszerzése csak külföldről lehetséges. Ez a vizsgálat azonban gyakran igen fontos a betegek célzottabb kezelése szempontjából, mert előre vetítheti a kezelésként használt úgynevezett allergénspecifikus immunterápia sikerességét.

A gyakori hurutos betegségek hátterében az esetek legnagyobb részében az immunrendszer lassúbb érése áll, amely immunerősítő gyógyszerekkel fokozható. Az allergiás megbetegedéseknél pedig a tüneteket kiváltó ok diagnózisának felállítása után lehetséges a személyre szabott terápia elkezdése (allergén kerülés, gyógyszeres kezelés, specifikus immunterápia).

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Immunológiai szakorvosaink

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

  • kényelmesen, várakozás nélkül
  • bármikor, akár hétvégén is
  • orvosa rendeléseit hetekre előre láthatja
  • leleteit visszamenőleg is megtekintheti
  • időpontfoglalását saját maga is változtathatja
  • emlékeztető e-mail a foglalt időpont előtt
  • érkezéskor a bejelentkezés csupán egy perc

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Elérhetőségeink
  • Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. II. emelet
  • Telefon: +36 1 44 33 200
  • Email: ugyfelszolgalat@doktor24.hu
Kövessen bennünket!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[]
1 Step 1
Az ön neve
Irányítószámayour full name

A Gyógyintézet eleget tesz és megfelel a Magyarország Alaptörvényében, az EU 679/2016 az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében (GDPR), a 2011. évi CXII. törvényben (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról) valamint az 1992. évi LXIII. törvényben (a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról) foglalt adatkezelési, adat-felhasználási kötelezettségeknek.

Previous
Next
powered by FormCraft

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH