Pázsitfűallergia: fokozódhatnak a tünetek

Áprilistól akár október elejéig tart a pázsitfűfélék allergiaszezonja. Május végén-június elején tetőzik a levegő pázsitfű pollenkoncentrációja, azaz a legintenzívebben ebben az időszakban okoz kellemetlen allergiás tüneteket az arra érzékenyek számára.

Tünetek

A pázsitfűallergiát – ahogy a többi esetében is – vizes orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, könnyezés, szemkörnyéki duzzanat, szemviszketés, szemvörösség jelezheti.

Keresztallergia

Pázsitfű allergia esetén őszibarack, alma, körte, ananász, banán, citrusfélék, görög- és sárgadinnye, kivi, zeller, paradicsom, sárgarépa, cukkini, szója és földimogyoró fogyasztásakor enyhe tünetek, keresztallergia jelentkezhet a gyermeknél.

Diagnózis, kezelés

Az allergiás tünetek megjelenése esetén ajánlott gyermekünket allergológiai rendelésre vinni, a szakorvos allergiavizsgálatot végezve határozza meg, mely allergénekre érzékeny a páciens. Ezt követően személyre szabott terápia segítségével csökkenti az allergiás panaszokat.

Minél hamarabb felkeressük az allergiás tünetekkel a gyermek allergológus szakorvost, annál hamarabb megkezdődhet a kezelés, és szüntethetők meg a kellemetlen tünetek.

Várjuk TB támogatott allergiavizsgálatainkon.

BEJELENTKEZÉS: +36 1 44 33 200
https://svabhegy.eu/oep/

Bejelentkezés online időpont foglalási rendszerünk segítségével gyorsan, közvetlenül a választott orvoshoz, várakozás nélkül, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is az alábbi linken:
https://svabhegy.eu/oep/regisztracio-bejelentkezes-idopont-foglalashoz

Doktor24 – Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH