online rendelés

Továbbra is segítünk online rendelésen az asztmás, allergiás gyerekeknek

A hazánkban kialakult járványügyi helyzet miatt átmenetileg fel kellett ugyan függeszteni a járóbeteg szakellátás működését, azonban a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvosai elsőként váltottak át online (videó) rendelésre. Hiszen semmiképpen sem szerették volna magukra hagyni a szakorvosi segítségre szoruló családokat.

Összefogásuknak köszönhetően Magyarországon elsők között indították útjára az online távkonzultációt, amit több mint 500 szülő és gyermek vett igénybe az elmúlt hetekben. Bár a családok többsége a megszokottnál jóval több időt tölt most otthon, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben a betegek ellátása továbbra is folyamatos: a krónikus és akut panaszokkal küzdő gyerekek szülei virtuális rendeléseken konzultálhatnak a szakorvosokkal. Az olajozottan működő távkonzultációról Dr. Kovács Tibor csecsemő- és gyermekgyógyász, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvosigazgatója mesél mostani cikkünkben.

Így működik a távkonzultáció

„A kis páciensek szülei a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet telefonos ügyfélszolgálatán foglalhatnak időpontot a 15-30 perces távkonzultációkra. A bejelentkezést követően munkatársaink e-mailben visszaigazolást küldenek, ebben megtalálható az a link is, amelyre kattintva az előre egyeztetett időpontban beléphetnek a chatszobába, és kezdetét veheti a konzultáció az orvossal”

– részletezi a doktor úr, aki kitért arra is, hogy milyen esetekben lehet hasznos az online vizit.

Különösen jól jöhet a távkonzultáció azoknak a családoknak, ahol a gyermekek krónikus asztmás-allergiás panaszokkal küzdenek.

„Ők a távkonzultáció során átbeszélhetik a szakorvossal, hogyan telt az elmúlt időszak, mit tapasztaltak a gyermeküknél. Kitérhetnek arra, hogy fellépett-e nehézlégzés a kicsinél, kellett-e akut gyógyszereket használni annak kivédésére és lehetőség adódik arra is, hogy a nemzetközi asztmakontroll protokoll alapján felmérjék a beteg életminőségét. Ha úgy találják, hogy a kicsi asztmája nem kellőképpen kontrollált, vagy ha az utóbbi időben az elvárhatónál gyakrabban kellett hörgőtágító gyógyszerekhez nyúlniuk, az orvos javaslatot tehet az addig alkalmazott terápia módosítására”

– mondja Dr. Kovács Tibor, majd hozzáteszi, hogy a kifinomult hallással rendelkező gyermek tüdőgyógyászok akár a köhögés típusának meghatározásában is a szülők segítségére lehetnek a távkonzultáció során.

Mire jó a csúcsáramlásmérés?

A szakorvosok javaslatot tehetnek olyan egyszerűbb légzésfunkciós készülék beszerzésével és használatával kapcsolatban, amely alkalmas az úgynevezett csúcsáramlásmérésre. Ez már azoknál a kisebb gyerekeknél is alkalmazható, akik képesek az együttműködésre, így a szülők otthonukban is objektív képet kaphatnak a gyermek légzésfunkcióival kapcsolatban.

Doktor24 – Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH