Rendkívüli szemészeti szűrési akció!

Iskola érettségi vizsgálatok az OptoKid Szemészeti Centrum és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvosai, szakemberei segítségével.

Az óvodai iskolaérettségi vizsgálatok számos fontos információval szolgálnak a szülők számára. Azonban a gyermek jól látásáról a leghitelesebb vizsgálatot a gyermekszemész végzi. Iskolakezdés előtt akkor segíthetünk a gyermekünknek a leghatékonyabban, ha gyermekszemész specialistához visszük! Akkor is, ha még sosem volt kérdés, hogy megfelelően lát-e a gyermek és különösen akkor, ha az egyik vagy mindkét szülő szemüveges!

A tavaszi akciós, speciális szemészeti szűrés időpontjai:

  • március 14. (szerda) 8.00- 13.00 óráig illetve
  • március 21. (szerda) 8.00-13.00 óráig.

Alternatív időpont:
március 20. (kedd) 17.00-18.00 óráig.

Gyermekszemészeti szűrésre időpontot kizárólag az ugyfelszolgalat@optokid.hu e-mail címen lehet egyeztetni.

A szűrést dr. Sipos Éva Mária gyermekszemész végzi, játékok és speciálisan a gyermekek szemészeti szűréséhez használatos eszközökkel. A doktornő specialitása az iskola előtti szemészeti szűrés ellátása, valamint a fénytörési hibák, a rejtett kancsalság, a rövidlátás, a távollátás, a tompalátás diagnosztizálása, kezelése, korrigálása, gyógyítása.

A szűrésen a doktornő nézi a két szem együttműködését, amely a közelre és távolra látáshoz, az íráshoz és a tábláról olvasáshoz egyformán szükséges. Vizsgálja a szemek dominanciáját, a szem izmok egyensúlyát. Legkésőbb iskola előtt a színlátás épségét is ellenőrzi.

Az iskola előtti szemészeti szűrés kötelező ebben az életkorban. A szülő számára is fontos információ, hogy nincs ok aggodalomra, a gyermek figyelmét nem vonja majd el az esetleges homályos látás a tanulásról.

Azonban nemcsak 6 éves korban javasolt a szemészeti vizsgálat iskolakezdés előtt, hanem minden korosztálynak. A rejtett kancsalság, a fénytörési, vagy dioptriahibák korrigálása minden életkorban lényeges, hiszen a gyermek látásfejlődését, tanulmányait, figyelmét, koncentráló képességét befolyásolja, hogy a környezetében észlelt ingereket, információkat, amelyek a szemen keresztül érkeznek meg, megfelelően képes-e befogadni.

Amikor biztos, hogy szakemberhez kell fordulni

Az éleslátás nemcsak biztonságunk alapja, de szükséges a megfelelő iskolai előmenetelhez is. A gyermek nem szól, ha a látása nem tökéletes!  Nincs képe arról, milyen jól, élesen látni, így nem érzékelheti az eltérést. A szülő gyakran csak azt veszi észre, hogy a gyermek túl sokat mozog, vagy épp ellenkezőleg, inkább helyhez kötötten játszik. Számára ugyanis az a biztonság. Ha a gyermek gyakran fáradékony, annak lehet oka a rossz látásélesség is. Mindegyik jelre érdemes odafigyelni.

A speciális, széleskörű gyermekszemészeti szűrés díja 7. 500 Ft. Amennyiben a szűrés alkalmával a gyermekszemész további vizsgálatot javasol a gyermek számára (amely időigényes), egy következő, a szülő számára legmegfelelőbb időpontban kerülhet sor. A későbbi vizsgálat vizitdíjába beleszámítjuk a szűréskor kifizetett 7.500 Ft – ot, vagyis ezt az összeget a vizsgálat díjából levonjuk.

Időpont egyeztetése a szűrési napokra: ugyfelszolgalat@optokid.hu

Időpont foglalása szemészeti vizsgálatokra más időpontokra illetve orvosokhoz a linkre kattintva, egyszerűen, gyorsan:

http://optokid.hu/rendelesre-jelentkezes/
http://optokid.hu/kapcsolat/
http://optokid.hu/

Szeretettel ajánljuk az Intézetünk YouTube csatornáján (https://www.youtube.com/channel/UCF4cfczWWyCDQMcfLxNRE0w) látható néhány perces tájékoztató videóinkat, amelyekkel a szülőknek kívántunk segítséget nyújtani. A Dr. Hangyál Éva szemész főorvossal készült kisinterjúk a gyermekszemészeti vizsgálatokkal, szembetegségekkel, szemüveg – kontaktlencse viseléssel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazzák. Rövidek és informatívak.

A kisfilmek a következő kérdésekre adnak válaszokat:

Bejelentkezés rendelésre: + 36 1 44 33 200

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Bejelentkezés online: https://svabhegy.eu/kapcsolat/
Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH