Shakkour Eleonóra

shakkour_eleonora_fin2
Magánrendelési ideje
 • 16.00 - 18.00
 • 10.00 - 12.00

Előre egyeztetés esetén, meghatározott esetekben, otthonában is vállal fejlesztést.

ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS

 • kényelmesen, várakozás nélkül
 • bármikor, akár hétvégén is
 • orvosa rendeléseit hetekre előre láthatja
 • leleteit visszamenőleg is megtekintheti
 • időpontfoglalását saját maga is változtathatja
 • emlékeztető e-mail a foglalt időpont előtt
 • érkezéskor a bejelentkezés csupán egy perc

Shakkour Eleonóra

Konduktor. Gyermekek korai fejlesztése, spasztikus izomtónus, hypotón izomtónus, beszédfejlesztés, iskolára felkészítés, mozgásfejlesztés

ONLINE VIZIT / TÁVKONZULTÁCIÓ: IGEN
Shakkour Eleonóra rendelése elérhető online is.

A mozgásfejlődés korai felismerése és a fejlesztés megkezdése nagyon fontos. De a későbbi életkorban kezdődő konduktív fejlesztés/nevelés is lehetőséget ad a gyermeknek a fejlődésre. A gyermek a játék során fejleszthető a legjobban, ezért a foglalkozások játékosak, jó hangulatúak. A konduktor nagy türelemmel és szakértelemmel vizsgálja meg a csecsemőket, gyermekeket.

Napjainkban egyre több a tanulási, magatartási zavarral küzdő gyermek. A tanulási gondok gyakran  részképesség zavarokat is jeleznek. Ezen részképesség zavarok feltárására és annak terápiájára kifejlesztett módszert (Sindelar) jól kiegészíti a tanulási, magatartás zavarral küzdő gyermekek számára életre hívott komplex mozgásterápia (Kulcsár-féle) módszere. Ez utóbbit iskolás korban tanulási és magatartási zavarok korrekciójára, óvodás korban prevencióra használjuk.  A terápiában, a vizsgálat során feltárt problémákra személyre szabott feladatokat állítunk össze. A feladatsor elemei célzottan fejlesztik a központi idegrendszert és korrigálják annak működését.

A torna egyéni felméréssel kezdődik, majd a személyre szabott fejlesztő gyakorlatok elsajátítása után otthon végzendő. Így a konduktorral az első két alkalom után elég csupán a kontrollokon találkozni. Ez az egyéni torna tehát lényegesen kedvezőbb feltételekkel vehető igénybe, mint az erre szakosodott, csoportos terápiák, hiszen nem szükséges heti több alkalommal a fejlesztőhöz vinni a gyermeket. Ez a szülők számára is kedvezőbb időbeosztást tesz lehetővé, ugyanakkor az kedvezőbb anyagi kondíciók mellett a gyermek szempontjából is hatékonyabb fejlődés várható.

A komplex mozgásterápia (okosító torna) díja 7000 Ft alkalmanként.

Shakkour Eleonóra 23 éves gyakorlattal végzi 0-8 év közötti gyermekek konduktív nevelését.

“A megfelelően kidolgozott fejlesztési terv és a közös munka a családdal a legfontosabb a gyermekek fejlődése szempontjából. A konduktív nevelés, a foglalkozásokon tanultak otthoni alkalmazásával válik igazán hatékonnyá.”

Szakterületei: korai fejlesztés, prevenciós jellegű mozgásfejlesztés, “okosító torna” keretében, komplex mozgásterápiával a részképességi zavarokkal, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztése spasztikus izomtónusú, hypotón izomtónusú gyermekek konduktív nevelése, diagnosztizált (diplégia, tetraparesis spasztika, hemiparesis, athetozis, ataxia, spina bifida) diszfunkcióval élő gyermekek konduktív nevelése, beszédértés-beszédpercepció felmérése-fejlesztése, alternatív kommunikációs technikák alkalmazása nem beszélő gyermekeknél, óvodás korú gyermekek iskolára felkészítése (mozgás és kognitív funkciók fejlesztése).

Eltérő súlyosságú mozgássérülteknél egyéni célokat állít fel a konduktor és ezen célok mentén folyamatos fejlődésmenet érhető el.

ONLINE KONDUKTORI TANÁCSADÁS, TÁVKONZULTÁCIÓonline rendelés, távkonzultáció

Kérjük, elsőként ügyfélszolgálatunkat hívják időpont-egyeztetés végett a 06 1 44 33 200-as telefonszámon. Ügyfélszolgálatunk 8:00 – 18:00 óráig hívható.

Online rendelés menete >>

VÉGZETTSÉGEK

 • Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete – mai nevén Semmelweis Orvostudományi Egyetem Pető András Főikolai Kar
 • AAK tanfolyam – augmentatív, alternatív kommunikáció
 • GMP tanfolyam – Gósy Mária beszédpercepciós vizsgálata
 • Sindelar tanfolyam – óvodás korú gyermekek részképességeinek felmérése, a hiányos területek megállapítása, fejlesztése

MUNKAHELYEK

1993-2001  Szigetszentmiklósi Mozgássérült Óvoda
2001-2202  Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet
2002-  Pető András Főiskola Óvoda Tagozata

NYELVTUDÁS

 • angol – társalgási szint
 • orosz – jelenleg tanult nyelv

Honlapunk cookie-kat használ a látogatói igény maximális kiszolgálása érdekében. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát ezen a webhelyen.
0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH