Ingyenes gyermekszemészeti szűrés az OptoKidben - Svábhegyi Gyógyintézet

Ingyenes gyermekszemészeti szűrés az OptoKidben

Ismét várjuk szeretettel a 3. kerületi gyermekeket az iskola előtti szűrési program keretében!

A III. kerületi önkormányzattal együttműködve folytatódik a kerületi, iskoláskorú gyermekek ingyenes szemészeti szűrését.

Július 24-től Dr. Hatos Emília gyermekszemész végzi a szűrővizsgálatot a Bokor utca 17-21. 2. emeleti rendelőnkben, péntekenként 10-12 óra között, amelyen az esetleges fénytörési hibák mellett a rejtett kancsalságra is fény derül.

A térítésmentes szemészeti szűrések rendelőnkben a továbbiakban is pénteki napon elérhetőek július 24-től. Bejelentkezés telefonon +36 1 44 33 200/OptoKid Szemészeti centrum

Az iskolakezdés előtti gyermekszemészeti szűrés különösen fontos, hiszen a gyermek tanulmányi teljesítménye, magatartása is múlhat azon, hogy megfelelően látja-e a táblát, illetve hogy egyéb látásproblémával kell-e küzdenie a tanulás során.

Amennyiben a szülők szemüvegesek, vagy a gyermek még sosem járt szemészeti vizsgálaton, különösen indokolt az iskolakezdés előtti szűrés.

A térítésmentes vizsgálatra beutaló nem szükséges, de a gyermek lakcímkártyáját minden esetben szükséges bemutatni a vizsgálat elvégzése előtt.

Az ingyenes szemészeti szűrést azok a gyermekek vehetik igénybe az önkormányzattal kötött szerződés alapján, akik betöltötték a hatodik évüket, valamint a születésnaptól számítva 2 hónapon belül részesei a szűrőprogramnak. (Példaként, a szeptemberi szűrésekre a 2014. július és szeptember között született gyermekek jogosultak. Az októberi szűréseken a 2014. augusztus és október között született gyermekeket láthatjuk el, és így tovább, ahogy a hónapok haladnak.)

A COVID -19 járvány azonban módosította a 2020-as évi szűrési programot!

Ezért fontos információ:

az elmúlt hónapokban a koronavírus –járvány miatt a szűrőprogram is szünetelt, így minden, az év első felében született gyermek szűrési vizsgálatát elvégezzük a következő hónapokban, vagyis akik születési dátumuk szerint március, április, május, június és júliusban lettek volna jogosultak az ingyenes szűrésre!

A gyermekszemészeti szűrés helyszíne: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21. 2. emelet.

Bejelentkezés online, egyszerűen, gyorsan, akár hétvégén és ünnepnapokon is: https://optokid.hu/bejelentkezes-rendelesre/
A +36 1 44 33 200-as számon is fogadjuk jelentkezését munkanapokon reggel 8 és 19 óra között.

Doktor24-Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH