Továbbra is ingyenes a III. kerületi csecsemők csípőszűrése intézetünkben - Svábhegyi Gyógyintézet

Továbbra is ingyenes a III. kerületi csecsemők csípőszűrése intézetünkben

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Doktor24-Svábhegyi Gyermekgyógyintézet és a III. kerületi önkormányzat együttműködése nyomán a III. kerületi lakcímkártyával rendelkező gyermekek részére továbbra is ingyenesen végezzük a csecsemőkori csípőszűrést és az iskola előtti szemészeti szűrést. A megállapodás alapján a magánellátás keretein belül, ingyenesen végezhető szűrésre beutaló nem szükséges, azonban a lakcímkártya bemutatása feltétele a vizsgálat elvégzésének.

Csípőszűrés

A csecsemőkori csípőszűrés fájdalmatlan, tíz perc alatt elvégezhető vizsgálat, mely során pontos képet kapunk a gyermek csípőízületének fejlettségéről. A 6 hetes korban esedékes szűrés azért is különösen fontos, mert az időben felismert csípőprobléma azonnal megkezdett kezeléssel hatékonyan gyógyítható, míg kezelés nélkül komoly következményekkel járhat.

A térítésmentes vizsgálatokat kedden 16.00-19.00 óra között, valamint pénteken 10.30-13.30között végzi Dr. Bíró Zsuzsanna szakorvos, a Doktor24_svábhegyi Gyermekgyógyintézet Bokor utcai rendelőjében.

Bejelentkezés munkanapokon 08:00-19:00 óra között: +361 44 33 200

Szemészeti szűrés

Az iskolakezdés előtti szemészeti szűrés azért is jelentős, mert fontos képet kapnunk a gyermek látásáról, hiszen nem mindegy például, hogy egy esetleges fénytörési hiba miatt látni fogja-e a táblát. A szűrésen nemcsak a fénytörési hibákat lehet diagnosztizálni, a rejtett kancsalság is felismerésre kerül. Az elektronikus eszközök elterjedése és gyakori használata miatt mind több gyermek olyan gyermeket szűrnek ki szakorvosaink, akiknek a látása romlik az iskolakezdésre, így kiemelten fontos, hogy gyermekszemészeti szűrésen kiderüljenek az esetleges látáshibák. Amennyiben a családban előfordult rövid- vagy távollátás, vagy ha gyermekünk még sohasem járt szemészeti szűrésen, különösen indokolt a vizsgálat.

A III. kerületi gyermekek ingyenes, iskola előtti szemészeti szűrését az Optokid Gyermekszemészeti Centrum Bokor utcai rendelőjében július 24-től Dr. Hatos Emília gyermekszemész végzi, péntek délelőttönként 10-12 óra között.

Az ingyenes szemészeti szűrést azok a III. kerületi gyermekek vehetik igénybe térítésmentesen, akik betöltötték a hatodik évüket, valamint a születésnaptól számítva 2 hónapon belül részesei a szűrőprogramnak. (Példaként, a szeptemberi szűrésekre a 2014. július és szeptember között született gyermekek jogosultak. Az októberi szűréseken a 2014. augusztus és október között született gyermekeket láthatjuk el, és így tovább, ahogy a hónapok haladnak.)

A COVID -19 járvány azonban módosította a 2020-as évi szűrési programot!

Ezért fontos információ, hogy az elmúlt hónapokban a koronavírus –járvány miatt a szűrőprogram is szünetelt, így minden, az év első felében született gyermek szűrési vizsgálatát elvégezzük a következő hónapokban, vagyis akik születési dátumuk szerint március, április, május, június és júliusban lettek volna jogosultak az ingyenes szűrésre!

Bejelentkezés online, egyszerűen, gyorsan, akár hétvégén és ünnepnapokon is: https://optokid.hu/bejelentkezes-rendelesre/
A +36 1 44 33 200-as számon is fogadjuk jelentkezését munkanapokon reggel 8 és 19 óra között.

Szeretnénk még egyszer felhívni a figyelmet arra, hogy a díjmentes vizsgálathoz mindenképp szükség van a gyermek III. kerületi lakcímkártyájának bemutatására.

Doktor24-Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH