Uszodaszemölcs – fertőző és kezelést igényel
uszodaszemölcs

Uszodaszemölcs – fertőző és kezelést igényel

Dr. Molnár Katalin bőrgyógyász szakorvos tanácsa szerint esténként, fürdetéskor akkor is érdemes alaposan megnézni a gyermeket, ha már nagyobbacska. A gyermek ugyanis legtöbbször nem szól, vagy külön nem jelzi, hogy valami kellemetlen számára, viszket, esetleg fájdalmas. Az elváltozás lehet egyszerű uszodaszemölcs, ételallergiával összefüggő csalánkiütés, de ekcéma is. Ennek pontos diagnosztizálásához és a sikeres kezeléshez elengedhetetlen, hogy a gyermeket lássa bőrgyógyász szakorvos.

Uszodaszemölcs

Az uszodába járó óvodás, kisiskolás gyermekek óhatatlanul megfertőződhetnek a vízben terjedő, testszínű, mégis kellemetlen szemölcsöktől, amelyeket minden esetben el kell távolítani a gyermek testéről. Ezen szemölcsök szakszerű eltávolítása rendkívül fontos, hiszen kezeletlenül nemcsak a gyermek testén terjed el, de tovább is fertőz. Fontos, hogy tudjuk: (1) az uszodaszemölcs nem múlik el minden esetben magától, (2) a patikában kapható szemölcs eltávolító szerek legtöbbje közönséges szemölcsök kezelésére szolgál, így nem alkalmasak arra, hogy a fertőző uszodaszemölcsöt megszüntessék, bármennyire is kiváló pl. a fagyasztással, kézfejről eltávolítható szemölcsök esetében.

Dr. Molnár Katalin az uszodaszemölcsről nyilatkozott a Bezzeganya blognak is, érdemes elolvasni.

Bőrgyógyászaink:

Dr. Molnár Katalin
gyermek és felnőtt bőrgyógyász
Rendelése: Kedd 8.00 – 14.00

Dr. Asbóth Dorottya
gyermekbőrgyógyász
Rendelése: Péntek 9.00 – 12.00

Bejelentkezés rendelésre: + 36 1 44 33 200

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Bejelentkezés online: https://svabhegy.eu/kapcsolat/
Cím: 1037 Budapest, Bokor u. 17-21.

Amennyiben érdekesnek találta ezt az oldalt, kérjük, ossza meg ismerőseivel, hogy ha kell, számukra is segítséget nyújthassunk!

TETSZIK, MEGOSZTOM MÁSOKKAL IS!

 

0

Kosár

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH